Personalen

Anna

Anna Kinell
Förskolechef och lärare. Läs intervjun med Anna längre ner på sidan. 

skuggbild

Julia Persson
Förskollärare

DSC04713

Elin Kinell
Barnskötare

DSC04711

Kerstin Svanberg
Kock

Lediga tjänster

Vi har just nu inga lediga tjänster men är du intresserad av att arbeta på Smedbystugan får du gärna kontakta oss eller skicka en intresseanmälan.

Intervju med förskolechef Anna Kinell

I våras började vår nya förskolechef Anna Kinell hos oss på Smedbystugan. Hon ser en stor potential i Smedbystugan och är övertygad om att vi kommer att kunna erbjuda den bästa förskolan i området! Vi passade på att ställa några frågor henne.

Hej Anna! Hur kom det sig att du valde att söka dig hit?

Jag blev rekommenderad av en av dem som jobbar på Smedbystugan att det var en väldigt bra och trevlig verksamhet. Jag sökte tjänsten, blev kallad på intervju, hälsade på och vips så var jag fast! Jag fastnade för Smedbystugans mentalitet!

Vad brinner du för?

Jag brinner för utbildning, kunskap och lärande och jag tycker att det är roligt att se och få uppleva när barn utvecklas. Jag har arbetat i skolan i 12 år från förskoleklass ända upp till årskurs 9. Genom åren har jag fått äran att uppmuntra, stötta och stärka många barn och ungdomar.

Vad är det bästa med Smedbystugan?

Det bästa med Smedbystugan är att det ger barnen stora möjligheter att utvecklas i alla möjliga riktningar och på olika plan. I och med den lugna och kreativa miljön ges barnen förutsättningar att skapa god tilltro till sig själv, sina medmänniskor och naturen. Barnen blir också stimulerade och stärkta av erfarna pedagoger samt blir erbjudna god, ekologisk och vällagad mat.

Vad har du för vision för Smedbystugan?

Min vision för Smedbystugan är att det ska vara en förskola som är attraktiv att söka! Jag önskar att de tre ledstjärnorna glädje, ansvar och lärande ska genomsyra verksamheten. Att lära är kul! En bra gemenskap som byggs på positiva sociala regler och normer gör att barnen kan utvecklas tillsammans. Jag vill också att hela Smedbystugan ska vara med och stärka barnens identitet och ge dem rätt verktyg i livet.

Vilken är den största skillnaden mellan Smedbystugan och andra förskolor?

Den största skillnaden är nog friheten man har över miljön och resurser. Vi har även en lugnare och mer harmonisk miljö och kan då individanpassa verksamheten mer utifrån barnets individuella behov. Valmöjligheterna är i många hänseenden stora. Vi är inte lika bundna i den praktiska verksamheten mer än till läroplanen och övriga regler och lagar. Dessutom bidrar våra fria inköp till att vi disponerar själva över hur vi vill prioritera våra resurser.

Tack Anna! Vi är glada att du valt att komma till oss och tycker att du gör ett jättebra jobb! Vill ni prata mer med Anna eller någon av oss i föreningen hittar ni kontaktuppgifter under kontaktfliken ovan.